Musculo-scheletale

Recuperează-ți mobilitatea de altă dată! Trăiește-ți viața!

Să te afli în imposibilitatea de a duce la bun sfârșit activitățile zilnice poate fi o frustrare mult prea mare. Să fii țintuit la pat, cu dureri, imobilizat, cu dureri și complicații este, de asemenea, un risc pe care nu trebuie să ți-l asumi.

Din nefericire, problemele de oase sunt destul de frecvente, iar incidența lor crește odată cu vârsta. Doar diagnosticarea la timp și tratamentul țintit pot ajuta la ameliorarea simptomelor și la îmbunătățirea funției pe termen lung.

În cadrul Centrului de Medicină Regenerativă și Complementară Alpha Medica ne concentrăm pe identificarea cauzei care a determinat afecțiunea osteo-articulară, limitând riscurile și contrabalansând deficitul structurii osoase prin Terapii Regenerative și Complementare.

Endocrine

O șansă pentru o viață normală a bolnavilor de diabet.

Diabetul este o patologie care afectează capacitatea organismului de a prelucra glucoza din sânge. Pentru cei mai mulți, această condiție înseamnă restricția de a trăi viața așa cum merită.

Fără un tratament continuu, atent monitorizat sau fără terapii susținute, diabetul duce la acumularea de zaharuri în sânge, ceea ce poate crește riscul de complicații grave, inclusiv accidente vasculare cerebrale și probleme de inimă.

Deși în medicina clasică diabetul nu are niciun remediu, medicina regenerativă propune terapii care pot echilibra diabetul, pot preveni complicațiile și pot crește calitatea vieții. Terapiile regenerative cu celule stem se dovedesc a fi benefice pentru diabetici.

Hepatice

Ficatul nu doare, dar asta nu înseamnă că nu este afectat.

Ficatul, al doilea cel mai mare organ al corpului (după piele) reprezintă 1/50 din greutatea totală a unei persoane, fiind responsabil pentru numeroase funcții vitale, de la producția de proteine, distribuția sângelui circulant în organism, coagularea sângelui, controlul colesterolului, glucozei și metabolismul fierului. De asemenea, ficatul are rol de filtru al organismului: purifică și elimină toxinele din mâncăruri, băuturi sau medicamentele administrate pe timpul unei zile.

Când unul dintre elementele de mai sus este sistat sau îngreunat, întregul circuit de detoxifiere și protecție a organismului este în pericol.

În Medicina Regenerativă, celule stem autologe provenite din țesutul adipos sunt folosite în scop terapeutic: sunt diferențiate în hepatocite, producând totodată factori solubili care promovează regenerarea și repararea.

Boli infecțioase

Terapiile celulare regenerative accelerează vindecarea rănilor.

Vindecarea rănilor complicate este o problemă importantă de asistență medicală, reprezentând o povară pentru pacienți și familiile lor. Opțiunile de tratament existente rămân doar moderat eficiente și adesea nu reușesc să promoveze închiderea rănilor, mai ales în cazul pacienților în etate sau diabetici. O rană neînchisă provoacă numeroase complicații, infecții, gangrene, ducând chiar la amputare.

Terapia cu Celule Stem a apărut ca o modalitate de tratament promițătoare, cu potențialul de a readuce țesutul la starea normală. Un rezultat deosebit îl are terapia cu celule stem mezenchimale pluripotente, care s-au dovedit că accelerează vindecarea rănilor prin modularea răspunsului imun și promovarea angiogenezei.

Cardiovasculare

Stop problemelor cardiovasculare!

Cu fiecare bătaie, inima pompează sânge în organism. Bate de aproximativ 70 de ori pe minut, însă valoarea se dublează în timpul exercițiului fizic sau în momente de emoție extremă.

Odată cu vârsta, problemle cardiovasculare devin tot mai frecventă. Opțiunile medicine clasice sunt diverse și, de cele mai multe ori, cu rezultate extraordinare, însă cea regenerativă presupune folosirea alternativă a terapiilor complementare și non-invazive pentru diminuarea hipertensiunii arteriale, reducerea riscului de infarct miocardic.

În Medicina Regenerativă, Terapia cu Oxigen Intravenos este metoda complementară folosită. Oxigenul administrat sistemic în doze mici este non toxic, stimulează sinteza eozinofilelor, modulează energia celulară și eliberează moleculele nutrivite, responsabile în procesele biologice de regenerare a organismului. Funcția cardiacă este îmbunătățită, saturația de oxigen la nivel arterial este crescută.

Pulmonare

Revascularizare, reoxigenare, creșterea saturației la nivelul endoteliului vascular

Bolile pulmonare sunt unele dintre cele mai frecvente afecțiuni medicale din lume. Sute de milioane de oameni suferă de boli pulmonare. Bolile interstițiale pulmonare au afectat 595.000 de oameni la nivel global, conform unor statistici din 2013, și au determinat 471.000 de decese. Fumatul, infecțiile și factorii genetici sunt responsabili pentru majoritatea bolilor pulmonare.

În Terapiile Celulare Regenerative, celulele biologice administrate intravenos se acumulează în interstițiile pulmonare, în timp ce altele administrate prin intermediul unui nebulizator special ajung adânc în alveole. În cazul afecțiunilor pulmonare, într-o abordare terapeutică integrată, specialiștii Alpha Medica vor propune întotdeauna Terapia cu Oxigen Intravenos, cu rol în creșterea saturației de oxigen la nivelul endoteliului vascular, revascularizare și reoxigenare a parenchimului pulmonar.

Oftalmologice

O vedere sănătoasă și protejată.

Există o gamă largă de boli și afecțiuni care ne pot afecta ochii, provocând deficiențe de vedere și de multe ori orbire. Deficiența maculară umedă, uscată, retinopatia diabetică, atrofia de nerv optic sunt doar unele dintre afecțiunile oculare ce ne pun în pericol independența, echilibrul zilnic, uneori și viața.

Prin abordările medicale moderne, acum există Terapia cu Celule Stem, cu potențialul de a restabili și proteja vederea. Terapiile Celulare Regeneratie, Terapia cu Oxigen Intravenos sau chiar Hiperbar au rolul de a îmbunătăți funcția oculară, fie pentru înlocuirea neuronilor pierduți, restabilirea circuitelor neuronale sau pentru a induce creșterea noilor conexiuni la nivelul ochiului. După sursa de unde provin, celulele stem pluripotente folosite în tratarea afecțiunilor oftalmologice pot repara și înlocui neuroni retinieni, stimulând regenerarea nervului optic în boala degenerativă oftalmologică.

Autoimune

Când sistemul dumneavoastră imunitar este la punct, acesta devine un adevărat salvator.

Uneori, acest grup de celule, țesuturi și organe speciale nu acționează așa cum trebuie.

În contrapartidă, dacă sistemul imunitar începe să atace corpul în loc să-l protejeze, am putEa vorbi despre tulburare autoimună precum artrita reumatoidă sau diabetul de tip 1.Cel puțin 80 de boli sunt cauzate de probleme ale sistemului imunitar. Toate pot provoca inflamații.

Celulele stem mezenchimale au capacitatea de a modula sistemele imunitare agresive sau epuizate. Această abilitate poate fi îmbunătățită prin utilizarea unor terapii specifice de susținere, precum Laserterapie de Joasă Frecvență Endovenoasă, Terapiile perfuzabile cu antioxidanți și nutrienți, precum și Oxigenoterapia.

Neurologice

Minte sănătoasă, în corp sănătos.

Creierul, măduva spinării și nervii alcătuiesc sistemul nervos. Împreună controlează toate funcționările corpului. Când un element din acest circuit dă semne de slăbiciune, apar deficite de vorbire, concentrare ce provoacă, în timp, afecțiunile neurologice.

Există peste 600 de boli neurologice. Cauzele specifice ale problemelor neurologice variază, dar pot include tulburări genetice, anomalii sau tulburări congenitale, infecții, stil de viață sau probleme de sănătate a mediului, inclusiv malnutriție, leziuni cerebrale, leziuni ale măduvei spinării sau leziuni nervoase.

Terapia cu celule stem are un potențial terapeutic și este folosită cu scopul restabili funcțiile neurologice și de a proteja sistemul nervos de o eventuală a doua degenerare. Această abilitate poate fi îmbunătățită prin utilizarea unor terapii de susținere specifice, precum Laserterapia de Joasă Frecvență, terapii injectabile, oxigenoterapie.

Tulburari comportamentale

Grijă, speranță și încredere!

Întârzierea dezvoltării este definită ca fiind nerespectarea etapelor de dezvoltare preconizate într-una sau mai multe dintre următoarele domenii: fizică, socială, emoțională, intelectuală, vorbire și limbaj și / sau dezvoltare adaptivă (uneori numite abilități de auto-ajutor, care includ îmbrăcarea, toaletarea, hrănire etc).

Aceste întârzieri sunt diagnosticate atunci când un copil efectuează aproximativ 25-30% sub normele de vârstă într-una sau mai multe dintre aceste zone. Progresul are loc într-un ritm mai mic decât cel așteptat. Întârzierea dezvoltării poate apărea temporar sau poate fi pe termen lung și niciodată rezolvată pe deplin.

Medicina Regenerative vine să ofere speranță, încredere și un orizont nou atât copiilor, cât și părinților, de multe ori afectați de aceste tulburări comportamentale pe care le traversează cei mici. Terapiile de Oxigenare Hiperbară, Laserterapia Transcraniană au rolul de a oferi mai multe opțiuni terapeutice în cazul acestor tulburări

Tumorale

Terapiile anti-tumorale reprezintă o serie de abordări terapeutice integrate în procesul de restabilire a unui sistem imunitar optim. Acest demers terapeutic reprezintă bazele în lupta cu prevenirea apariției cancerului, precum și cu restaurarea sănătății anterioare a pacientului.

În lupta cu cancerul, Medicina Regenerativă propune o serie de metode terapeutice integrate, cu rol antitumoral, antimetastatic, de îmbunătățire a răspunsului imun, de reglarea a funcției și diminuare a efectelor adverse ale terapiilor standard, precum chimio sau radioterapie.

Estetica si antiaging

Wellaging. Because anti-aging is overated.

Ce înseamnă asta? Că putem redefine frumusețea în cele mai pure stări ale ei. Fără urme de bisturiu sau corecții exagerate. Prețuim sănătatea și frumusețea în egală măsură, iar procesele de înfrumusețare pe care le promovăm pun accentul pe grija pentru natural, echilibrat, estetic și bine proportionat

Medicina Regenerativă și-a spus cuvântul și în domeniul estetic, folosind substanțe biologice autologe cu scopul de a reda simetria întregii fizionomii. În estetica facial regenerativă vorbim despre nanofat grafting, dar și mezoterapie, unelte de mare finețe în ceea ce privește domeniul frumuseții.

Asistent virtual