Ortopedie regenerativă

Sună acum: 0754 633 422

Ortopedie Regenerativă

Corpul tău este construit pentru a se autoregenera, iar lupta cu boala este, de cele mai multe ori, câștigată. În unele cazuri, însă, din cauza afectării profunde, a problemelor asociate sau a vârstei, organismul tău nu mai poate ține pasul.

Ce e de făcut?

Tratamentele Alpha Medica folosesc agenții naturali de vindecare ai corpului pentru a atenua dureri și pentru a reface structura musculaturii, ligamentelor, a tendoanelor, dar și a cartilajelor și a oaselor.   Concentrându-se pe sursa durerii în problema articulară, procedurile noastre personalizate permit o vindecare naturală, eficientă, fără efecte adverse, și, desigur, fără a fi necesară intervenția chirurgicală.

Recapătă-ți mobilitatea și vivacitatea! 

Folosirea terapiilor ortobiologice minim invazive pentru tratamentul osteo-articular este o alternativă bună, dovedită clinic dacă:

 terapia medicamentoasă actuală este ineficientă;

este necesară reducerea dependenței de aceste medicamente;

◉ este necesară amânarea sau chiar evitarea intervenției chirurgicale în cazuri avansate

◉ ai nevoie de o abordare biologică, diferită de cele de pe piață, la momentul acesta.

De acum este la îndemână să beneficieizi de un program integrat de regenerare în problemele tale osteo-articulare. Indiferent de zona afectată, metodele terapeutice ortobiologice acționează eficient: reduc durerea, inflamația, restabilesc funcția și recuperează integritatea țesuturilor afectate.

Ortopedie fără chirurgie!

Programele terapeutice dezvoltate de specialiștii noștri sunt adaptate condiției cu care pacientul se confruntă. Având la bază tratamente moderne, de tipul PRP, ACRS, terapii celulare regenerative cu celule stem, fiecare abordare reprezintă propunerea noastră nechirurgicală și minim invazivă de vindecare și de creștere a calității vieții. Astfel, recăpătarea funcției articulației devine posibilă, calitatea vieții crește, iar tu poți zâmbi din nou, cu încredere.

Ce afecțiuni putem trata?

◉ Artrita și osteo artrita tuturor articulațiilor 
(afecțiuni articulare   degenerative cronice sau inflamatorii)
◉ Afecțiuni musculare, tendinare și ale ligamentelor   
(afecțiunile genunchiului, ale șoldului, umărului)
◉ Afecțiuni ale coloanei vertebrale
◉ Artrita reumatoidă
◉ Osteoporoza
◉ Bursite
◉ Fibromialgie

Metode regenerative minim invazive

PRP –   Plasmă îmbogățită cu factori de creștere  (Platelet Rich Plasma)

Ce reprezintă această terapie?

Terapia PRP folosește un hemoderivat din sânge periferic care conține factori de creștere și proteine, cu rol în vindecare. Prelucrarea probelor în laboratul Alpha Medica permite eliminarea celulelor albe și roșii din sânge, astfel că produsul final injectat conține doar ceea ce are nevoie corpul tău pentru o regenerare profundă. Prin intermediul acestei „injecții cu plasmă”, o serie de afecțiuni pot fi tratate biologic, utilizând factorii de creștere din propriul sânge.

ACRS – Citokine antiinflamatorii (Autologus Citokine Rich Serum)

Ce reprezintă această terapie?

Terapia ACRS folosește proteine valoroase din sângele periferic, care sunt produse în mod natural de corp și care joacă un rol semnificativ în procesele de vindecare. Injectat autolog, serul tip citokine antiinflamatorii are o capacitate mare de regenerare și reduce durerile și restabilește funcția normală a zonei afectate. În plus, acesta ameliorează durerea, inhibă inflamațiile și protejează cartilajul, fiind foarte bine tolerat de către organism.   Răspunsul este imediat, efectele se simt rapid și sunt susținute pe termen lung. Cu un grad mai puternic de regenerare decât terapia PRP, reglează și elimină inflamația din țesut și nu prezintă niciun risc sau complicație.

Terapii celulare regenerative

Atunci când sunt administrate în scop terapeutic, terapiile celulare regenerative ce au la bază celule stem mezenchimale pluripotente produc în mod activ factori de creștere și proteine antiinflamatorii, elemente speciale capabile să:

◉ Limiteze inflamația, astfel încât durerea și umflătura trec sau devin mai puțin pronunțate.
◉ Stimuleze creșterea rețelelor capilare, care ajută la îmbunătățirea stării țesutului, ligamentelor, tendoanelor, cartilajului, consolidând structura oaselor.

Aceste componente contribuie la reducerea simptomelor și a cauzelor, îmbunătățesc mobilitatea articulațiilor afectate și elimină disconfortul în mișcare, îmbunătățind starea generală de sănătate a pacientului, cât și calitatea vieții. Recuperarea funcției de altă dată nu mai este atât de greu de atins, iar gradul de remisie a bolii este considerabil mai mare.

Terapii celulare regenerative  derivate din măduva osoasă (Bone-marrow MSC Stem Cells) 

Ce reprezintă această terapie?

Celulele stem sunt celule care se pot transforma în alte tipuri de celule și pot accelera vindecarea unui țesut lezat. Astfel, acestea funcționează ca principalul mijloc de remediere a problemelor osteo-articulare asociate. Există diferite tipuri de celule stem, dar pentru tratarea leziunilor ortopedice, singura terapie cu eficacitate demonstrată este cea care are la bază celulele stem mezenchimale (MSC). MSC-urile care provin din măduva osoasă se pot transforma în os, cartilaj, mușchi, tendoane sau ligamente. Aceste celule stem sunt apoi injectate intraarticular pentru a reconstrui, repara sau atenua efectele țesutului deteriorat. Studiile arată că folosrea MSC-urilor obținute din măduva osoasă au rezultate excelente în tratarea leziunilor ortopedice cele mai grave.

Terapii celulare regenerative derivate din țesutul adipos (Adipose-derived MSC Stem Cells)

Ce reprezintă această terapie?

Terapia celulară regenerativă derivată din țesutul adipos are la bază celulele stem adipose responsabile cu procesele de transformarea și regenerare a unor structuri precum os, cartilaj, mușchi, tendon sau ligament. Recoltarea produselor biologice este minim invazivă și se efectuează sub atenta îndrumare a medicului specialist chirurgie generală. Prelucrarea probei și obținerea produsului autolog are loc în cele mai bune condiții de siguranță și sterilitate, astfel să riscurile contaminării și eventualele reacții adverse sunt excluse.

Ortopedie

Indiferent de planul terapeutic propus, efectele sunt imediate:

◉ Îmbunătățirea potențialului general de regenerare a corpului, declanșând procesul de vindecare
◉ Asigură efect antiinflamator local și sistemic, care reduce inflamația și durerea
◉ Activează propriile celule stem ale pacientului, mecanism ce poate duce la repararea țesuturilor articulare și la recuperarea funcției acestora
◉ Deoarece terapiile celulare regenerative au efecte antiinflamatorii și imunomodulatoare, utilizarea acestor celule poate încetini sau opri progresia bolilor asociate cu afectarea țesuturilor, inclusiv boli autoimune (cum ar fi artrita reumatoidă)
◉ Terapia celulară regenrativă sporește imunitatea scăzând cauzele comune ale leziunilor articulare

Prețuri

TratamentCe presupuneNumăr ședințe recomandate
PRPTerapie injectabilă cu plasmă îmbogățită cu factori de creștere, Laserterapie de Joasă Frecvență, aplicație intraarticulară pentru efect antialgic, antiinflamator și de stimulare mitocondrială, Terapie de Oxigenare IntravenoasăO serie de minimum 5 ședințe la un interval de 3-4 săptămâni una de cealaltă
ACRSTerapie injectabilă cu factori de creștere trombocitari și citokine antiinflamatorii cu rol pro-regenerator, Laserterapie de Joasă Frecvență, aplicație intraarticulară pentru efect antialgic, antiinflamator și de stimulare mitocondrială, Terapie de Oxigenare IntravenoasăO serie de 5 ședințe la un interval de 7-10 zile una de cealaltă
Celule StemImplică 3 etape: etapa de pregătire a organismului (Laserterapie de Joasă Frecvență și Terapie de Oxigenare Intravenoasă), a doua etapă, recoltare și injectare autologă cu scop terapeutic a celule stem mezenchimale pluripotente, respectiv a treia etapă: terapii injectabile PRP și/sau ACRS pentru consolidarea rezultatelor pe termen lungTerapiile injectabile implică 4-5 ședințe efectuate la un interval de 4 săptămâni de la etapa cu nr. 2

„După 17 ședințe cu laser și oxigen, mă simt foarte bine, iar după cele 4 ședințe de injectare cu celule stem, am scăpat de durerile de oase. Merită să încercați!”

Aurel Manafu, pacient București, 65 de ani
Dacă vrei să afli mai multe informații despre metodele noastre, lasă-ne adresa ta de e-mail și te vom contacta

Pentru a afla mai multe despre Terapiile Alpha Medica, contactează acum Managerul Relației cu Pacienții și solicită o consultație.

    *Nota Bene: data și ora aleasă sunt orientative și nu reprezintă garanția rezervării


    Asistent virtual