Terapia SANAKIN - ACRS
SANAKIN - ACRS citokine antiinflamatorii

Terapia ACRS Sanakin

Organismul uman are capacitatea de a se autoregenera, iar în unele cazuri, tot ceea ce trebuie să facem pentru a ne vindeca este accesăm resursele cu care deja suntem înzestrați. În cazul patologiilor din sfera ortopediei, medicina regenerativă și-a dovedit eficacitatea prin terapiile celulare de tip PRP sau ACRS-Sanakin, atât în tratarea afecțiunilor articulare determinate de inflamații la nivelul tendoanelor cât și în cazul traumatismelor musculare și articulare. Aceste terapii constau în injectarea unei substanțe autologe care în prealabil a trecut printr-un proces menit să crească numărul factorilor de creștere care reinjectați la nivelul țesutului lezat, are un efect reparator și regenerativ.

Terapiile regenerative în afecțiunile ortopedice

Ortopedia este o specialitate medicală care îmbină atât tratamente clinice cât și invazive (chirurgicale), cu scopul tratării afecțiunilor aparatului locomotor. Tendința medicinei moderne înclină în mod incontestabil către tehnicile cât mai puțin invazive, iar din acest punct de vedere, medicina regenerativă se înscrie perfect prin terapiile pe care le propune.

Odată cu înaintarea în vârstă sau cu supra-solicitarea articulațiilor, sistemul nostru osteo-articular este expus unor degenerări cu proces evolutiv dând naștere unor afecțiuni inflamatorii, așa cum sunt osteoartritele. Atrozele, cum mai sunt acestea numite, sunt boli degenerative articulare, care se manifestă prin dureri acute, având asupra pacienților un impact major în ceea ce privește calitatea vieții, a libertății de mișcare și a flexibilității.

Osteoartrita sau artroza este una dintre patologiile cu cea mai mare incidență. Cauza acesteia este degenerarea sau lezarea cartilajului articulației, până dispariția lui, producându-se astfel o fricțiune a oaselor articulare și chiar o modificare a formei acestora.

Articulațiile cele mai expuse dezvoltării unei artrite sunt articulațiile genunchiului (gonartroza) sau ale șoldului (coxartroza), fiind cele mai solicitate din întreg sistemul nostru osos, însă aceste patologii pot apărea și la nivelul articulațiilor brațelor sau chiar la nivel cervical. Statistic, incidența este mai ridicată în rândul femeilor și, deși se manifestă în jurul vârstei de 50 de ani, boala poate fi declanșată mult mai devreme.

Simptomatologia este reprezentată, în primul rând, de durerea articulară declanșată la efort și care scade în intensitate la repaus. Aceste simptomele nu trebuie să fie ignorate, ci trebuie monitorizate atent și cât mai timpuriu investigate în vederea obținerii unui tratament care poate reduce durerea, îmbunătăți calitatea vieții și opri progresul degenerativ al cartilajului articular.


Care este mecanismul bolii?

Mecanismul afecțiunii articulare rămâne necunoscut în majoritatea cazurilor însă poate fi asimilat cu deteriorarea cartilajului în urma supra-solicitării, a unei leziuni produse de o torsiune de menisc, a inflamației la nivelul cartilajului sau un defect metabolic al acestuia.

Deteriorarea cartilajului determină la nivel celular producerea de citokine inflamatorii. Această cantitate în exces de substanțe care mediază inflamația nu fac decât să stimuleze ciclul inflamator, producându-se astfel celule ce vor duce la distrugerea cartilajului.

Simptomele bolilor articulare

În majoritatea cazurilor, bolile articulare se manifestă prin următoarele simptome:

 • Dureri acute
 • Rigiditate
 • Lipsa flexibilității
 • Cracmentele sau trosnetul articular în timpul mișcării

Aceste simptome trebuie neapărat să alarmeze pacientul și să îl orienteze către consultul de specialitate, întrucât evoluția bolii nu poate duce decât la agravarea ei, la creșterea în intensitate a durerii și a pierderii flexibilității articulare.

Soluții de regenerare a cartilajului articular

Tratamentul afecțiunilor articulare urmărește, în primul rând, tratarea simptomelor acute, prin: reducerea durerii, urmărind apoi redobândirea mobilității articulare și restabilirea funcționalităților membrului afectat.

Una dintre cele mai eficiente metode de tratament al bolilor de oase, este terapia regenerativă. Această nouă abordare de tratament este minim-invazivă și are ca principal scop crearea unui mediu reparator prin scăderea inflamației.

Beneficiile terapiilor regenerative în tratamentul afecțiunilor ortopedice

Indiferent de planul terapeutic propus, efectele terapeutice ale terapiilor celulare regenerative sunt imediate. Acestea sunt:

 • Îmbunătățirea potențialului general de regenerare a corpului, declanșând procesul de vindecare
 • Asigură efect antiinflamator local și sistemic, care reduce inflamația și durerea
 • Activează propriile celule stem ale pacientului, mecanism ce poate duce la repararea țesuturilor articulare și la recuperarea funcției acestora
 • Deoarece terapiile celulare regenerative au efecte antiinflamatorii și imunomodulatoare, utilizarea acestor celule poate încetini sau opri progresia bolilor asociate cu afectarea țesuturilor, inclusiv boli autoimune (cum ar fi artrita reumatoidă)
 • Terapia celulară regenerativă sporește imunitatea scăzând cauzele comune ale leziunilor articulare.

Terapia cu Citokine Antiinflamatorii tip ACRS-Sanakin

Terapia cu Citokine Antiinflamatorii de tip ACRS-Sanakin este o terapie regenerativă care utilizează propriul material biologic (autolog), recoltat din sânge periferic și urmărește ca prin efectul său anti-inflamator să promoveze la nivelul țesutului afectat un proces regenerativ. Terapia ACRS este o terapie regenerativă cu aplicații în ortopedie, cu rezultate dovedite prin studii clinice având un grad înalt de tolerabilitate înalt în rândul pacienților.

ACRS, provenit din engleza Autologus Citokine Rich Serum respectă un protocol similar din punct de vedere tehnic cu celelalte terapii celulare injectabile. Serumul autolog, prelevat din sângele periferic, va fi supus unui proces complex de incubare, în urma căruia se va obține o multiplicare accelerată a factorilor de creștere trombocitari din componența sa și a citokinelor antiinflamatorii, cu rol pro-regenerator în procesul de vindecare a cartilajului pe care îl tratăm.

Modul de administrare

Terapia regenerativă care utilizează tehnologia ACRS reprezintă, în linii mari, o cură bazată pe infiltrații cu un ser obținut din sânge propriu, recoltat din sistemul circulator periferic și supus unei etape de incubare. Serul astfel prelucrat va fi reinjectat în zona afectată, tratamentul durând circa 3 ore, cu repetare a acestei proceduri de la 3 până la 5 ori, la interval de circa 7-10 zile.

Această tehnică este folosită în țări precum Germania de peste 15 ani, cu rezultate remarcabile, dovedite prin studii clinice.

Mecanismul terapeutic al infiltrațiilor ACRS

Serul derivat din sânge propriu are capacitatea de a deveni, prin incubare, o substanță bogată în factori de creștere trombocitari și citokine autologe. Aceste componente vor crea condițiile necesare organismului pentru a activa și promova un proces regenerativ, prin care se poate obține vindecarea. În  componența acestui ser NU există aditivi artificiali adăugați, lucru extrem de important pentru persoanele cu diverse alergii sau comorbidități, ori aflate sub tratament medicamentos.

Beneficiile terapiei cu Citokine Antiinflamatorii tip ACRS-Sanakin

Avantajele aceste terapii sunt multiple. În primul rând, este o metodă de tratament naturală care, în mod ideal, acționează subtil dar și eficient, în același timp, prin reactivarea capacității corpului de a se auto-vindeca. Încă de la primele infiltrații, durerea scade drastic în intensitate, procesul de regenerare al țesutului declanșându-se încă de la primele ședințe. Iată câteva dintre beneficii:

 • Ameliorează durerea
 • Inhibă inflamațiile
 • Protejează cartilajul
 • Are un răspuns terapeutic imediat, efectele apar rapid și sunt menținute pe termen lung
 • Reglează și elimină inflamația din țesut
 • Nu prezintă niciun risc sau complicație.

  Programare online  Am citit și sunt de acord cu Termenii, condițiile și Politica de confidențialitate.

  Clinica Privata AlphaMedica Targoviste


  Alpha Medica  Locație

  DN 72A, 159
  Voinești, Dâmbovița

  Email

  contact@alphamedica.ro


  Alpha Beauty  Locație

  B-dul Carol I, 31
  Târgoviște, Dâmbovița

  Email

  contact@alphamedica.ro


  Social


  Facebook

  Alpha Medica

  Instagram

  Alpha Medica  Facebook

  Alpha Medica Târgoviște

  Instagram

  Alpha Medica Târgoviște


  Youtube

  https://www.youtube.com/AlphaMedica  Contact


  Telefon

  0748 633 422


  Locație

  Voinești, DN72A, 159
  Dâmbovița

  Locație

  B-dul Carol I, 31
  Târgoviște, Dâmbovița


  Email

  contact@alphamedica.ro  Newsletter


  Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ultimele noutăți Alpha Medica!


   Am citit și sunt de acord cu Termenii, condițiile și Politica de confidențialitate.   Social


   Facebook

   Facebook


   Instagram

   Instagram


   Youtube

   Soluționarea alternativă a litigiilor
   Soluționarea online a litigiilor


   Copyright 2023 Toate drepturile rezervate
   Centru Integrat de  Medicină regenerativă Alpha Medica   Copyright AlphaMedica 2023. Toate drepturile rezervate.