Terapii injectabile

Terapia cu Plasmă Îmbogățită cu factori de creștere - PRP

Terapia cu plasmă îmbogățită cu factori de creștere (PRP) este una dintre cele mai utilizate terapii medicale cu potențial regenerativ. Folosirea ei pe scară largă se bazează pe unul dintre cele mai vechi principii medicale, care afirmă  că vindecarea este o reacție naturală a țesuturilor afectate.

Vindecarea este un proces fiziologic, care se bazează pe caracteristicile celulelor de a se diviza (proliferare), de a migra (deplasare) prin chemotactism (modalități de semnalizare celulară) și de a se diferenția (transforma) într-un anumit tip de celulă, în funcție de organul sau de țesutul afectat.

Vindecarea este strâns legată, direct și indirect, de factorii de creștere și citokine

Ce este PRP ?

PRP–ul reprezintă un hemoderivat din sângele periferic, format din agregate trombocitare în concentrație mai mare decât în plasma normală, ce conține Factori de creștere, Citokine , dar și proteine de adeziune precum Fibrină, Fibronectină și Vitronectină.

PRP-ul se realizează în sistem autolog (se recoltează de la un pacient și se administrează aceluiași pacient), prin recoltare de sânge venos dintr-o venă periferică, prelucrare prin centrifugare, în laboratoare dotate cu echipamente speciale și administrare locală.

Studiile clinice au demonstrat rezultate foarte bune prin utilizarea PRP –ului în:

 • Ortopedie și traumatologie sportivă: condropatii, leziuni spinale, traume acute și cronice ale țesuturilor moi, afectare ligamentară, rupturi musculare, refacerea post fracturi, artroze, tendinite cronice, managementul durerii.
 • Stomatologie: leziuni ale articulației temporo – madibulare, vindecare post extracții , integrare implant dentar.
 • Cosmetică și Estetică Facială
 • Managementul Rănilor și al Arsurilor

Terapia cu Citokine antiinflamatorii

 Terapia Citokinelor (ACRS – Autologous Cytokine-Rich Serum)  derivă din terapia PRP, fiind una o terapii medicale celulară cu potențial regenerativ.

Terapia Citokinelor presupune crearea unui efect antiinflamator, în cazul unor leziuni acute sau cronice acutizate, prin stimularea producției molecule semnal, de natură proteică, numite interleukine. Aceste proteine au rolul de a scădea inflamația în diverse țesuturi și organe, eliminând durerile într-un timp relativ scurt .

Totodată, factorii de creștere vor spori reparația tisulară și regenerarea.

Citokine VS PRP 

Terapia Autologă cu Citokine ACRS (Autologous Cytokine-Rich Serum)  are un răspuns pozitiv  imediat, în timp ce eliberarea factorilor de creștere dintr-o injecție PRP este graduală. Terapia ACRS conține o concentrație mai mare de citokine antiinflamatorii (factori de creștere și interleukină), activate, pregătite pentru distribuirea în structura afectată.   Tehnologia din spatele acestui tip de terapie injectabișă permite multiplicarea citokinelor și stimularea răspunsului antiinflamator, pentru rezultate susținute pe termen lung.

Terapia Citokinelor se realizează în sistem autolog (se recoltează de la un pacient și se administrează aceluiași pacient), prin recoltare de sânge venos dintr-o venă periferică, prelucrare în laboratoare dotate cu echipamente speciale și administrare locală.

 • Puternic efect antiinflamator
 • Eliberare imediată și direct în țesut ul afectat a factorilor de creștere și citokine activate
 • Reglează interleukina-1 receptor antagonist cu scopul de a obține un răspuns antiinflamator specific
 • Interleukina-1 este multiplicată de 3 până la 5 ori mai mult
 • Reglează și elimină inflamația din țesut
 • 100% autolog
 • Fără aditivi, fără riscuri sau complicații asociate

Pentru a afla mai multe despre Terapiile Alpha Medica, contactează acum Managerul Relației cu Pacienții și solicită o consultație.

*Nota Bene: data și ora aleasă sunt orientative și nu reprezintă garanția rezervării

Asistent virtual