Afecțiuni determinate de postura incorectă

Osteoartrita este rezultatul slăbirii cartilajului articular, acest țesut foarte rezistent, care poate suporta stresul repetat de-a lungul vieții.

Conform studiilor, cartilajul dintr-o articulație rezistă la o sarcină egală cu de 4 până la 6 ori greutatea corporală. Această rezistență uimitoare poate fi deteriorată atunci când există stres mecanic și / sau slăbiciune repetată a cartilajului (anomalie metabolică sau anatomică).

Stresul articular repetat și osteoartita timpurie

Activitățile fizice solicitante sau mișcările mecanice repetate au un impact nociv asupra întregului sistem osteo-articular, formând zone de presiune și micro-traumatisme articulare. Acestea pot fi cauza unei afecțiuni articulare mult mai serioasă și rapid evolutivă, comparativ cu osteoartrita degenerativ-progresivă, determinată de procesul de  îmbătrânire.

Postura incorectă și efectele ei

Menținerea unei posturi sănătoase pe tot parcursul zilei la birou este în sine o provocare. Durerea apărută la nivelul gâtului sau al spatelui este primul avertisment cu privire la o postură incorectă.

Cea mai frecventă afecțiune determinată de postura incorectă este cefaleea cervicogenă, o afecțiune caracterizată care presupune tensiunea permanentă a musculaturii gâtului. Această durere se localizează în zona gâtului, a regiunii cervicale C2,C3 și se manifestă prin  rigiditatea gâtului, dureri de umăr sau de braț, senzație de greață, vedere încețoșată.

O postură slabă afectează nu doar sistemul musculo-scheletal, ci și sănătatea digestivă. Problemele de stomac, cum ar fi refluxul acid și arsurile la stomac, pot apărea ca urmare a unei posturi incorecte, atunci când abdomenul este comprimat.

Postura incorectă menținută pe termen foarte lung poate duce la scăderea capacității pulmonare: diminuarea cantității de oxigen din corp ca urmare a unei posturi incorectă comprimă spațiul din cavitatea toracică, diminuează cantitatea de oxigen din corp și restricționează funcționarea eficientă a plămânilor.

6 sfaturi pentru o postură corectă și cum să o menții pentru mult timp

Postura corectă a corpului nu înseamnă pur și simplu să stai drept. Postura se referă la alinierea coloanei vertebrale cu toate structurile sale adiacente. Orice dereglare tensionează ligamentele și mușchii, ducând la dureri cronice de spate și gât. Iată cum poți obține o postură corectă:

 1. Mutați-vă des – Ridicați-vă și mergeți la fiecare 20 până la 30 de minute și obișnuiți-vă să vă reglați frecvent poziția. Schimbarea pozițiilor și deplasarea sunt cele mai bune modalități de a combate durerea, rigiditatea și oboseala.
 2. Așezați monitorul computerului astfel încât să nu aveți tendința de a vă uita în sus – Înclinând capul pentru a vedea un ecran prea înalt, încordați gâtul. Ochii trebuie să fie la același nivel cu partea de sus a ecranului (monitoarele supradimensionate sunt excepții). Centrul laptopului ar trebui să fie la 15 grade sub linia dvs. vizuală și la aproximativ o distanță de braț.
 3. Așezați-vă cu spatele drept și umerii relaxați – Verificați frecvent pe tot parcursul zilei pentru a vă asigura că umerii nu se poziționează spre urechi.
 4. Sprijiniți-vă brațele – Asigurați-vă că părțile laterale ale scaunului sunt reglabile. Setați-le astfel încât brațul superior și inferior să formeze un unghi de 90 de grade și să vă puteți menține încheieturile drepte și degetele relaxate.
 5. Așezați-vă ferm picioarele pe podea – Utilizați un suport pentru picioare dacă picioarele nu ajung cu ușurință pe podea.
 6. Păstrați instrumentele de lucru principale la îndemână – Telefonul, planificatorul și orice alte instrumente pe care le utilizați de mai multe ori pe parcursul zilei ar trebui să fie la îndemâna . Acest lucru vă împiedică să vă aplecați înainte sau să vă contorsionați corpul în posturi incomode pentru a ajunge la ele.

În cadrul clinicii Alpha Medica, abordarea terapeutică a problemelor osteo-articulare este una personalizată, tratând cauza, nu doar efectul acestora. Leziunile articulare pot avea cauze mai vechi, degenerative sau mecanice, de aceea protocolul implică ședințe de pregătire și susținere organism, Oxigenoterapie sau Laserterapie de Joasă Frecvență, dar și Tratamente Celulare Regenerative.

Însă, până a ajunge chiar și la un tratament sensibil invaziv, eficient și care promovează o vindecare naturală a leziunilor, este important să ne protejăm sănătatea. Susținem un stil de viață sănătos și vă suntem aproape chiar înainte de a ne deveni pacienți.

Specialiștii Alpha Medica îți stau la dispoziție cu terapii de wellbeing, infuzii de vitamine și antioxidanți, set de analize de sânge specifice, consultații de endocrinologie și un plan de nutriție adecvat. În plus, în clinică te bucuri și de o cântărire profesională prin bioimpedanță, care determină și densitatea osoasă, indicele de masă corporală, dar și procentul de grăsime viscerală, elemente esențiale pentru a obține și menține o postură corectă pe termen lung cu efecte benefice asupra sănătății tale.

Solicită acum o consultație pe e-mail contact@alphamedica.ro sau la telefon 0754633422!


Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Clinica Privata AlphaMedica Targoviste


Alpha MedicaLocație

DN 72A, 159
Voinești, Dâmbovița

Email

contact@alphamedica.ro


Alpha BeautyLocație

B-dul Carol I, 31
Târgoviște, Dâmbovița

Email

contact@alphamedica.ro


Social


Facebook

Alpha Medica

Instagram

Alpha MedicaFacebook

Alpha Medica Târgoviște

Instagram

Alpha Medica Târgoviște


Youtube

https://www.youtube.com/AlphaMedicaContact


Telefon

0748 633 422


Locație

Voinești, DN72A, 159
Dâmbovița

Locație

B-dul Carol I, 31
Târgoviște, Dâmbovița


Email

contact@alphamedica.roNewsletter


Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ultimele noutăți Alpha Medica!


  Am citit și sunt de acord cu Termenii, condițiile și Politica de confidențialitate.  Social


  Facebook

  Facebook


  Instagram

  Instagram


  Youtube

  Soluționarea alternativă a litigiilor
  Soluționarea online a litigiilor


  Copyright 2023 Toate drepturile rezervate
  Centru Integrat de  Medicină regenerativă Alpha Medica  Copyright AlphaMedica 2023. Toate drepturile rezervate.