De la anti-aging la well-aging

Evoluția conceptelor de well-aging (îmbătrânire ”corectă”), anti-aging (anti-îmbătrânire) este marcată de un val de percepții schimbătoare ale consumatorilor.

În primul rând, știința. În cercetările inițiale ale experților s-a crezut că factorii cromozomali sunt factorii determinanți ai îmbătrânirii. Astăzi, însă, cercetările găsesc o serie mai completă de factori care contribuie la acest proces, dincolo de cei cronologici. Autorii au definit ”expunerea” ca ”totalitatea expunerilor la care un individ este supus de-a lungul vieții până la moarte”.

Elemente precum expunere la raze UV, poluarea aerului, stilul de viață, stresul, privarea de somn, viciile (tutunul, alcoolul), utilizarea produselor cosmetice nepotrivite, sunt cele care ne pot îmbătrâni și care provoacă deficite importante la nivelul corpului uman: pierderi de celule, disfuncții, privarea organismului de oxigen fiind sursa mai multor boli cronice.

Anti-aging înseamnă limitarea expunerii prin terapii minim sau non-inazive de estetică și rejuvenare facială, prin proceduri cosmetice care au rol profilactic și de susținere și care trebuie urmate din timp. Anti-aging este cea mai cunoscută formă de ”luptă” cu vârsta și cu semnele ei. Industrii întregi sunt bazate pe acest concept, iar noi nu vom demonta aceste practici, ci le încurajăm în clinica noastră prin prezența specialiștilor noștri chirurgi esteticieni.

Procesul de îmbătrânire este, totuși, inevitabil. Până la urmă trebuie să ne trăim viața, dar cu cap și echilibru (asta fiind recomandarea zilei :).

În noul concept de well-aging nu este vorba de a merge ”împotriva” acestul proces de îmbătrânire, ci îndeamnă, mai curând, la un proces de ”coaching”.  Well-aging înseamnă limitarea îmbătrânirii premature, un stil de viață echilibrat, terapii de regenerare într-un sistem complet de prevenire și wellbeing. ”A îmbătrâni frumos”, tradus mot-a-mot înseamnă grijă și prevenție, identificarea din timp a eventualelor probleme ce pot apărea la nivelul celulelor, țesuturilor, inimii, vaselor de sânge, la nivel neuronal sau musculo-scheletal.

Procesul de îmbătrânire cumulează mai mulți factori, iar deteriorarea organismului evoluează de-a lungul timpului. Astăzi se vorbește despre un nou stil de viață bazat pe prevenire. O atitudine profilactică, proactivă și de susținere ne poate salva de la îmbătrânirea prematură, dar ne permite, mai ales în acest caz, să îmbătrânim frumos.

Ai auzit de multe ori această frază, nu-i așa? Doar grija și atenția la semnalele corpului nostru ne pot ajuta să obținem acest lucru. S-a demonstrat că, cu cât se începe mai repede îngrijirea, cu atât rezultatele vor fi mai pozitive.

Dar mai este un atuu, și e bine să nu uiți asta: omul modern are un as în mânecă: terapiile biologice naturale care diminuează efectele expunerii la factori nocivi, generează un răspuns favorabil al corpului uman la acești factori.

Întoarce clepsidra timpului cu Medicina Regenerativă

Medicina Regenerativă este medicina viitorului care se întâmplă astăzi și care schimbă percepții. Noul concept are la bază terapii biologice moderne de regenerare și restabilire a funcției organismului tău, provocându-l să își facă treaba.

https://www.youtube.com/watch?v=st6uzfRMMy8&feature=youtu.be

Terapiile celulare regenerative reechilibrează balanța, încurajează și promovează mecanismele procesului de  well-aging, protejează organismul în fața agenților patogeni dăunători și, așa cum le spune și numele, regenerează.

Stimularea aceasta are la bază mecanisme concrete de acțiune, despre care vom detalia mai jos.

Există terapii biologice, naturale, care limitează procesul de îmbătrânire

În ultimele două decenii, s-au făcut numeroase cercetări pentru a înțelege sistemul imunitar și  patogeneza bolii. Acestea studii au coincis cu dezvoltarea terapiilor biologice, în care accentul este pus pe stimularea capacității organismului de a se repara, de a se regenera, pe refacea/restaurarea proceselor metabolice (anabolism și catabolism) ce permit funționarea normală a celulelor, țesuturilor și organelor, fără a se administra substanțe de origine chimică, ce pot cauza efecte adverse pe termen mediu și lung.

Atunci când organismul tău are nevoie de un aliat intervine Medicina Regenerativă

Dezvoltate de specialiști, dovedite clinic și cu rezultate eficiente pe termen lung, terapiile biologice au rolul de a stimula capacitatea organismului de a se regenera și de a recupera funcția normală a celulelor. Practic, aceste terapii naturale sunt aliatul organismului în recuperare post infecții virale, afecțiuni complexe și boli care sunt cauzate de stresul oxidativ.

Este bine de știut că terapiile biologice nu au contraindicații, riscuri sau efecte adverse și sunt bine primite de organism.

Cele 4 mai procese prin care medicina regenerativă își manifestă puterea sunt inovative și descriu modul cum s-a dezvoltat acest domeniu. Vorbim, așadar, de o stimulare a organismului de la interior spre exterior, cu accent pe cauză, nu pe efect, promovând procese antiinflamatorii, imunomodulatoare, antifungice, antibacteriene, antiaterosclerotice.

În orice organ, țesut sau structură interne corpul tău simte că pierde teren, intervin 5 mari terapii biologice: Laserterapia de Joasă Frecvență, cu toate aplicațiile ei, Terapiile de Oxigenare Intravenoasă, Terapia cu Oxigen Hiperbar, Infuziile intravenoase de vitamine și nutrienți, Terapiile celulare regenerative cu celule stem. 

1. Laserterapia de Joasă Frecvență

Una dintre metodele foarte eficiente de a regenerare  uman și de a curăța sângele este laserterapia de joasă frecvență intravenoasă.

Această terapie biologică permite traversarea barierei pielii sau țesutului pentru o penetrare maximă. Tehnologia modernă și aplicația intravenoasă permite o absorbție mai bună a luminii laser, astfel că, celulele sanguine ale unui pacient sunt reînnoite și eroziunea vaselor de sânge este redusă.

Transferul elementelor în interiorul organismului este mai bun, ceea ce duce la hrănirea organelor vitale. Substanțele nocive și nivelul colesterolului în sânge scad, în timp ce nivelul de oxigen se îmbunătățește.

2. Terapia cu Oxigen Intravenos

Sistemul nervos vegetativ reglează toate funcțiile vitale ale organismului, cum ar fi bătăile inimii, respirația, tensiunea arterială, digestia, circulația sângelui și metabolismul. Afecțiunile apar atunci când această capacacitate de reglare/ regularizare este afectată.

S-a dovedit că oxigenoterapia îmbunătațește capacitatea de reglare a oganismului  și, prin urmare, are o mare valoare terapeutică.

Oxigenul pur, aliat unic al organismului, sporește mecanismele antioxidante și antiinflamatorii ale corpului și acționează împotriva stresului oxidativ, cauza celor mai multe afecțiuni cronice.

Terapia cu oxigen este recomandată în cazul următoarelor indicații: tensiune arterială crescută, diabetul zaharat și complicațiile sale, acufene, tulburări ale circulației sângelui, astm, BPOC, tulburari de somn, Boala Parkinson, fibromialgie, dificultăți de concentrare, sindromul de oboseală cronică, demență, Alzheimer, boli metabolice și, de asemenea, ca măsură preventivă, de stimulare a metabolismului, creșterea imunității, reglarea stresului oxidativ.

Trei lucruri esențiale sunt influențate pozitiv prin oxigenoterapie:

1.Energie celulară îmbunătățită

Procesele implicate în respirație în centralele celulare (mitocondrii) funcționează mai bine, ceea ce duce la o creștere a producției de energie (molecule de stocare a energiei ATP).

2.Sistemul imunitar consolidat

Deoarece toate celulele încep să producă o cantitate mai mare de enzime protectoare care neutralizează radicalii liberi agresivi, creșterea imunității este beneficiul central al acestei terapii biologice

3. Stresul oxidativ scăzut

Stresul oxidativ, care este în mare măsură responsabil pentru sistemul imunitar slăbit, este redus. Consumul enorm de oxigen duce automat și fiziologic la producerea pe scară largă a radicalilor liberi, esențiali în procesele de detoxifiere, modulare stres oxidativ, reglare imunitară.

Astfel, indiferent ce vei trata, rezultatele obținute prin Oxigenoterapie nu vor întârzia să apară. Starea generală de bine este îmbunătățită, organismul ferit de agenți patogeni și tot mai puternic în lupta cu orice bacterie sau infecție virală. Alegând terapiile biologice nemedicamentoase, efectele nocive sunt zero, ar sănătatea ta îți va mulțumi.

3. Terapia cu Oxigen Hiperbar

În Terapia cu Oxigen Hiperbar, aportul de oxigen este de 95%, de 4,5 mai mult decât concentrația oxigenului din aerul respirat, ceea ce îi oferă beneficii impresionante.

Cantitatea suplimentară de oxigen administrat este transportată prin vasele de sânge în întregul organism, declanșând procesele proprii de vindecare și regenerare ale corpului.

Efectul terapiei este acela că organismul devine hiperoxigenat, iar o serie de mecanisme eficiente în diferite patologii sunt activate.

În ceea ce privește well-aging și mecanismele pentru consolidarea sistemului imunitar, vasele de sânge sunt cel mai important transportator al organismului. Un vas de sânge obstrurat reprezintă un risc în apariția bolilor cardiovasculare.

Cum funcționează Oxigenoterapia Hiperbară?

 • Hiperoxigenare: prin creșterea oxigenului dizolvat în plasmă, oxigenoterapia hiperbară crește oxigenul disponibil pentru țesuturile deteriorate, stimulând vindecarea lor.
 • Neovascularizare: oxigenoterapia hiperbară stimuleaza formarea vaselor de sânge (angiogeneza), în zonele cu deficit sanguin (țesuturi ischemiate)
 • Stimularea sistemul imunitaroxigenoterapia hiperbară reduce sau elimină efectele substanțelor toxice, bacterii, virusuri și ale infecțiilor prin creșterea nivelului de oxigen al țesuturilor.
 • Oxigenoterapia hiperbară activează celulele albe din sânge pentru a lupta împotriva infecțiilor virale și bacteriene, crește rezistenta la infecții, precum și vindecarea rănilor, HBOT, de asemenea, ajuta și la reducerea inflamației și a stresului oxidativ

4. Infuziile intravenoase cu vitamine și nutrienți

Terapiile Intravenoase vitaminele, mineralele, antioxidanții și aminoacizii sunt create pentru ca toate elementele esențiale corpului nostru să administrate în mod sistemic, direct în sistemul circulator prin puncție venoasă.

Această inovație terapeutică permite absorbția optimă de nutrienți.  Transferul vitaminelor și antioxidanților către bariera gastrointestinală este facil și contribuie în mod direct la reglarea nivelului celular.

Diferite rețete și formule de infuzii intravenoase sunt folosite cu scopul de a oferi corpului ceea ce are nevoie în mod țintit, echilibrat și eficient.

5. Terapiile celulare regenerative cu celule stem

Celulele stem au un efect special anti-îmbătrânire prin repararea și regenerarea diferitelor organe care au fost afectate de stres și de diverse substanțe toxice pe care le întâlnim în viața noastră de zi cu zi.

Cu ajutorul celulelor stem putem repopula organismul cu celule stem mai tinere. De asemenea, acestea ajută la îmbunătățirea semnificativă a funcțiilor noastre imunitare, lucru deloc neglijat în procesul de well-aging.

Când o persoană se apropie de vârsta de 50 de ani, acesta poate începe să întâmpine unele probleme fizice asociate cu vârsta, care pot fi preîntâmpinate prin tratamente regenerative. Rezultatul poate fi mult mai eficient în cazurile în care procesul de revitalizare începe din timp.

Terapiile biologice au fost dezvoltate pe baza unei mai bune înțelegeri a sistemului imunitar și a patogenezei bolii. Obiectivul unei căi moleculare specifice de influențare a activității bolii este o abordare atractivă, care vizează limitarea efectelor secundare asociate în mod obișnuit cu imunomodularea convențională.

Factorul ”convențional” se aplică arhi-cunoscutului concept ”anti-aging”, însă, prin terapiile biologice regenerative schimbă percepția asupra modului în care ne îngrijim. Este dovedit științific că Medicina Regenerativă poate întoarce clepsidra timpului în 4 mari procese:

1. O funcție cerebrală bună

Creierul este principalul procesator și emițător de informații.

El coordonează activitatea celorlalte organe.

2.O inimă care pompează sânge și oxigen către țesuturi și organe

Sângele oxigenat reprezintă combustibilul organismului.

Marea majoritate a bolilor cronice (comorbidități) se datorează lipsei de oxigen.

3.Vase de sânge puternice, circuit sanguin echilibrat

Vasele de sânge sunt cel mai important transportator al organismului.

Un vas de sângeobstrurat reprezintă un risc în apariția bolilor cardiovasculare.

Indiferent că ai identificat problema sau nu, că ai diagnosticat o suferință sau ai ales metode de wellbeing și prevenție, terapiile celulare regenerative și cele complementare sunt un real ajutor. Cheia siguranței sănătății tale rămâne atitudinea proactivă, preventivă și de susținere, un stil de viață echilibrat, dar și limitarea comportamentelor cu potențial dăunător. Un zâmbet și un plus de optimism rămân asul din mânecă.

Pentru toate celelalte există marile Centre de Medicină Regenerativă și Complementară, mereu la curent și dedicate performanței medicale.

––––––––––––––

Vă invităm să ne urmăriți pe toate rețelele noastre de socializare și să fiți parte din #ComunitateaAlphaMedica.


Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Clinica Privata AlphaMedica Targoviste


Alpha MedicaLocație

DN 72A, 159
Voinești, Dâmbovița

Email

contact@alphamedica.ro


Alpha BeautyLocație

B-dul Carol I, 31
Târgoviște, Dâmbovița

Email

contact@alphamedica.ro


Social


Facebook

Alpha Medica

Instagram

Alpha MedicaFacebook

Alpha Medica Târgoviște

Instagram

Alpha Medica Târgoviște


Youtube

https://www.youtube.com/AlphaMedicaContact


Telefon

0748 633 422


Locație

Voinești, DN72A, 159
Dâmbovița

Locație

B-dul Carol I, 31
Târgoviște, Dâmbovița


Email

contact@alphamedica.roNewsletter


Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ultimele noutăți Alpha Medica!


  Am citit și sunt de acord cu Termenii, condițiile și Politica de confidențialitate.  Social


  Facebook

  Facebook


  Instagram

  Instagram


  Youtube

  Soluționarea alternativă a litigiilor
  Soluționarea online a litigiilor


  Copyright 2023 Toate drepturile rezervate
  Centru Integrat de  Medicină regenerativă Alpha Medica  Copyright AlphaMedica 2023. Toate drepturile rezervate.