SANAKIN, mai mult decât un PRP în afecțiunile osteo-articulare

SANAKIN, mai mult decât un PRP în afecțiunile osteo-articulare

Tehnologia citokinelor antiinflamatorii în tratamentul osteoartritei, folosind inovația ACRS
(autologus cytokine rich serum)

Înaintarea în vârstă, o postură încorectă sau supra-solicitarea articulațiilor, poate afecta sistemul musculo-scheletal până la apariția afecțiunilor osteo-articulare degenerative. Neglijat și fără un tratament adecvat, acest proces evolutiv dă naștere unor afecțiuni inflamatorii, precum osteoartritele.

Artrita este asociată adesea cu senzație de umflare și sensibilitate a uneia sau mai multor articulații. Principalele simptome ale artritei sunt durerea și rigiditatea articulațiilor, care tind să se înrăutățească odată cu vârsta. Această afecțiune determină descompunerea cartilajului, țesutul dur care acoperă capetele oaselor unde formează o articulație. Cele mai frecvente tipuri de artrită sunt osteoartrita și artrita reumatoidă, asociate cu afecțiuni ale genunchiului (gonartroza) sau ale șoldului (coxartroza), acestea având cel mai mare grad de solicitare.

Simptomele asociate acestei afecțiuni sunt, în primul rând, durerea articulară care se declanșează la efort și scade în intensitate la repaus. Este foarte important ca simptomele oricărei forme de artroză să nu fie ignorate, ci atent monitorizate și investigate în vederea obținerii unui tratament care poate reduce durerea, îmbunătăți calitatea vieții și opri progresul degenerativ al cartilajului articular.

Cum se produce degenerarea articulară?

Mecanismul afecțiunii articulare poate fi asociat cu deteriorarea cartilajului în urma supra-solicitării, a unei leziuni produse de o torsiune de menisc, a inflamației la nivelul cartilajului sau un defect metabolic al acestuia.

Durerile acute, rigiditatea, lipsa flexibilității, cracmentele sau trosnetul articular în timpul mișcării sunt simptomele care ar trebui să alarmeze pacientul și să îl orienteze către consultul de specialitate, întrucât evoluția bolii nu poate duce decât la agravarea ei, la creșterea în intensitate a durerii și a pierderii flexibilității articulare.

Care sunt cele mai comune simptome asociate?

Mai sus, am menționat durerea, inflamația și rigiditatea, care sunt cele mai frecvente simptome raportate de pacienții cu suferințe osteo-articulare, indiferent de localizarea lor.

Însă, în funcție de gradul de avanasare și tipul artritei, este posibil să experimentați oricare dintre simptomele de mai jos. Indiferent de intensitate, durată, frecvența durerii, o afecțiune osteo-articulară nu trebuie neglijată. Iată cu ce vă puteți confrunta:

 • Durere în zona afectată: la mișcare, care se calmează la repaus
 • Durere ce iradiază: de exemplu, dacă aveți artrită în șold, este posibil să aveți disconfort în zona inghinal, a genunchilor sau feselor. În plus, o afecțiune cervicală, poate genera dureri de umăr sau cap.
 • Dificultăți de mers sau presiune asupra articulației afectate, așa cum este cazul artritei genunchiului, piciorului sau gleznei
 • O senzație de căldură, roșeață sau umflătură la atingerea articulației
 • Rigiditate

Ce este de făcut?

Medicina Regenerativă și tratamentele moderne propun o serie de soluții de regenerare a cartilajului articular.  Tratamentul afecțiunilor articulare urmărește reducerea durerii, redobândirea mobilității articulare și restabilirea funcționalităților membrului afectat. 

La Alpha Medica, specialiștii noștri urmăresc o abordare regenerativă complexă. Prin terapii eficiente, 100% biologice și fără aditivi naturali, putem obține rezultate extraordinare în problemele de oase. Una dintre cele mai eficiente metode de tratament al bolilor de oase, este terapia regenerativă. Fie că vorbim de terapii regenerative cu celule stem mezenchimale (SVF) sau terapii cu factori de creștere și citokine antiinflamatorii (PRP sau ACRS), alături de complementare (laserterapie de joasă frecvență, oxigenoterapie hiperbarică sau intravenoasă), această perspectivă nouă de tratament reprezintă o abordare minim-invazivă.

Dacă terapiile cu factori de creștere (ACRS sau PRP) se ocupă de crearea unui mediu de regenerare prin scăderea inflamației și regenerează într-o anumită măsură anumite structuri (stimulăm celule din țesut să inițieze procesul de vindecare, factorii de creștere reprezentând combustibilul acestora, iar citokinele fiind proteinele semnal care ghidează celulele către leziune), terapia cu celule stem are rolul de a reface structurile (se formează un cartilaj asemănător cu cartilajul natural și ligamentele se repară).


Contactează specialiștii Alpha Medica la numărul 0754633422

Sanakin®-ACRS (Autologus Cytokine Rich Serum), mai mult decât un PRP în tratamentul afecțiunilor osteo-articulare

Sanakin® reprezintă un serum autolog derivat din sângele periferic care, printr-o tehnologie avansată de incubare, își valorifică proprietățile. Multiplicarea factorilor de creștere trombocitari și a citokinelor antiinflamatorii din componența sa oferă produsului un caracter inovator, cu un puternic efect pro-regenerator în procesul de vindecare.

Tehnologie unică, mecanism eficient pentru vindecare

Sanakin-ACRS, terapie regenerativă, 100% biologică

Serul SANAKIN este derivat din sânge propriu și se aseamănă cu Tehnologia cu Plasmă Îmbogățită cu Factori de Creștere (Platelet Rich Plasma/ PRP sau ”terapia vampir”, în termeni populari. Diferența este dată de procesul unic SANAKIN-ACRS: incubarea. Acest mecanism permite serumului autolog să își multiplice proprietățile și să devină o substanță bogată în factori de creștere trombocitari și citokine autologe, componente care activează procesele interne de vindecare.

Asemenea unui PRP, nici ACRS-Sanakin nu are în componența aditivi artificiali. Astfel, sunt evitate reacțiile alergice, efectele adverse pe tot parcursul tratamentului.

Avantajele aceste terapii sunt multiple. Serumul autolog acționaeză subtil, dar eficient în același timp, declanșând mecanismele interne de apărare și autovindecare ale corpului. În plus, scade drastic intensitatea durerii, contribuind la regenerarea osteo-articulară încă din primele ședințe.

Un avantaj unic în clinica Alpha Medica este dat de completarea tehnologiei SANAKIN-ACRS cu terapii suport precum Oxgenoterapia Intravenoasă sau Laserterapia de Joasă Frecvență. 

Eficient în problemele osteo-articulare degenerative

Terapia Sanakin folosește ser antiinflamator autolog, fiind o metodă inovatoare de combatere a inflamației cronice care duce la degradarea cartilajului articular.

Prin administrarea serului bogat în proteine antiinflamatoare exact în țesutul inflamat, devine posibilă blocarea receptorilor pro-inflamatori ai citokinelor, adică polipeptidele produse de celule care acționează ca mediatori ai inflamației.

Tratamentele cu utilizarea de ser antiinflamator autolog oferă un ajutor de neprețuit pacienților care suferă de dureri severe cauzate de artrite și osteoartrite.

Experiența pacientului îmbunătățită

Abordarea clinicii noastre este una complexă. Propunem inițial un consult de specialitate. Evaluarea documentelor recente este esențială pentru un diagnostic corect și pentru stabilirea unui protocol personalizat, adaptat condiției fiecăruia. Condiția fizică actuală, stilul de viață, eventualele vicii și dependențe de medicamente sunt de asemenea elemente cheie în orice proces terapeutic. În clinică, colaborările noastre cu o echipă medicală extinsă, precum și tehnologia de care dispunem ne permit să oferim un prognostic medical cu acuratețe.

Complexitatea tratamentului diferă în funcție de afectarea articulară, desigur. În general, un plan complet implică mai multe tipuri de terapii regenerative, ședințe frecvente completate de terapie laser intraarticular, extern sau terapie cu oxigen. Sprijinim pacientul și post-tratament, printr-o serie de indicații prețioase, personalizate ce urmăresc evoluția favorabilă post tratament regenerativ. Pe scurt, evităm abordările intervenționale în favoarea celor regenerative pentru a oferi pacientului un  rezultat optim, redându-i calitatea vieții.


Contactează specialiștii Alpha Medica la numărul 0754633422 sau pe contact@alphamedica.ro


One comment

 • Mariana Negroiu

  16/02/2021 at 14:02

  Daca fac infiltratii cu Sanakin, mai este necesar sa fac si PRP HIGH?

  Reply

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Clinica Privata AlphaMedica Targoviste


Alpha MedicaLocație

DN 72A, 159
Voinești, Dâmbovița

Email

contact@alphamedica.ro


Alpha BeautyLocație

B-dul Carol I, 31
Târgoviște, Dâmbovița

Email

contact@alphamedica.ro


Social


Facebook

Alpha Medica

Instagram

Alpha MedicaFacebook

Alpha Medica Târgoviște

Instagram

Alpha Medica Târgoviște


Youtube

https://www.youtube.com/AlphaMedicaContact


Telefon

0748 633 422


Locație

Voinești, DN72A, 159
Dâmbovița

Locație

B-dul Carol I, 31
Târgoviște, Dâmbovița


Email

contact@alphamedica.roNewsletter


Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ultimele noutăți Alpha Medica!


  Am citit și sunt de acord cu Termenii, condițiile și Politica de confidențialitate.  Social


  Facebook

  Facebook


  Instagram

  Instagram


  Youtube

  Soluționarea alternativă a litigiilor
  Soluționarea online a litigiilor


  Copyright 2023 Toate drepturile rezervate
  Centru Integrat de  Medicină regenerativă Alpha Medica  Copyright AlphaMedica 2023. Toate drepturile rezervate.