Terapia PRP în afecțiunile musculo-scheletale

Vindecarea este o reacție naturală a organismului uman. În momentul în care un țesut a fost afectat, din diverse considerente (mecanice, chimice, termice, fizice , infecțioase), în organism apar rapid procese celulare care au rolul de a  reface structurile afectate.

Aceste procese sunt coordonate de 2 elemente

  1. Factori de creștere: structuri biologice care, odată ajunse în țesutul afectat, acționează asupra celulelor din zona respectivă și le stimulează să repare leziunea.
  2. Proteine semnal: care ghidează factorii de crestere la locul leziunii.

Însă, în anumite condiții precum leziune intensă, sistem imunitar slăbit, vicii, etc, reparația nu are loc.

Terapia PRP accelerează vindecarea leziunilor musculo-scheletale

Terapia cu Plasmă Îmbogățită cu factori de creștere (terapia PRP ”platelet rich plasma”) reprezintă o tehnică biologică disponibilă și la îndemâna fiecarui pacient, utilizată pentru a stimula corpul să repare o leziune musculo-scheletală veche, nevindecată corespunzator.

Cum funcționează terapia PRP?

Acest preparat biologic este un derivat din sângele periferic al pacientul, care, prin prelucrare în mediu steril, în laboratoare specializate și la parametrii bine definiți,  conține proteine semnal și factori de creștere de minimum 5 ori mai mulți decât în condiții normale.

Când este recomandată terapia PRP?

Există studii clinice care au demonstrat eficiența PRP-ului în leziuni musculo-scheletale.

S-a dovedit că PRP îmbunătățește semnificativ procesul de vindecare în durerile de umăr cauzate de rupturile musculare, în rupturile de tendon ahilean și pentru alte leziuni ale țesuturilor moi care devin din ce în ce mai frecvente.

În plus, PRP s-a dovedit, de asemenea, că îmbunătățește funcția și reduce durerea la persoanele care au tendinite.

Aplicațiile clinice și chirurgicale au demonstrat eficiența și în leziuni ale coloanei vertebrale, osteoartrita genunchiului, tendinopatia, leziunile cronice ale țesuturilor moi, leziuni ligamentare. 

Contactează-ne pentru a beneficia de un plan personalizat de tratament pentru o afecțiune osteo-articulară. Îți stăm la dispoziție telefonic la numărul 0754633422 sau pe contact@alphamedica.ro

Contactează-ne acum pentru o programare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Asistent virtual