Abordări regenerative în leziunile osteo-articulare

Te trezești în fiecare dimineață obosit, din cauză că ai avut dureri din cauza poziției în care dormi? Ești afectat de dureri articulare și coloana pare să te doară în fiecare zi?

O statistică din 2020 a arătat că peste 50 de milioane de adulți din SUA suferă de un anumit tip de durere cronică. Doza zilnică de AINS (atiinflamatorii nesteroidiene), mobilitatea limitată, durerile constante și limitarea în anumite mișcări devin o rutină.
După o anumită perioadă, uiți cum e să nu te doară. Cu toate acestea, nu trebuie să continuați să trăiți așa. Aveți o opțiune care vă poate ajuta să vă diminuați din dureri și să vă recăpătați din funcții.

Ortopedia regenerativă poate fi soluția cea mai bună pentru tratamentul leziunilor osteo-articulare.

Ortopedia regenerativă (terapiile ortobiologice) și medicina sportivă oferă o altă opțiune practică, care permite organismului tău să se vindece singur.Procedurile ortobiologice regenerative sunt capabile să repare și să vindece leziuni ale oaselor, ale cartilajului, dar și ale mușchilor, tendoanelor, ligamentelor și altor țesuturi moi din organism. Aceste metode de tratament personalizate folosesc sistemele de recuperare ale corpului dumneavoastră pentru a corecta anumite leziuni musculo-scheletale, evitând în același timp intervenția chirurgicală.

Cum funcționează medicina regenerativă?

Este ușor să recurgeți la medicamente pentru durere pentru a vă calma durerea. În cazuri grave, prima opțiune poate fi intervenția chirurgicală. Cu toate acestea, medicina regenerativă creează o oportunitate pentru medici de a vindeca leziuni în mod minim invaziv, oferind pacienților o modalitate alternativă de a-și îmbunătăți calitatea generală a vieții.

Medicina regenerativă este un domeniu medical inovator care utilizează substanțe din propriul corp (celule, proteine antiinflamatorii, factori de creștere) pentru a întineri, regenera și repara mușchii, ligamentele și cartilajele rănite. Aceste tratamente sunt naturale, minim invazive și eficiente pentru a vă vindeca durerea și a vă repune pe picioare. Adesea, aceste tratamente presupun o simplă recoltare de sânge, măduvă osoasă sau grăsime, care este activată Și apoi injectată în locul rănit, pentru a spori potențialul de vindecare al corpului tău, țintind articulațiile, mușchii și tendoanele rănite.

Ortopedia regenerativă oferă pacienților o opțiune inovatoare de vindecare fără a recurge la intervenții chirurgicale invazive. În comparație cu tratamentele tradiționale, există un risc minim de complicații sau efecte secundare.

Plan editorial Medica 19Regenerativ VS Invaziv/ Medicamentos

AINS sunt o recomandare frecventă pentru durere, dar vin cu o listă lungă de posibile complicații. De exemplu, unele complicații includ un risc crescut de atac de cord, accident vascular cerebral și sângerare gastrointestinală. Totodată, ele nu tratează cauza, ci doar efectul acesteia (durerea).

Cât despre o intervenția chirurgicală, există întotdeauna riscuri. De exemplu, să discutăm despre leziunile de menisc. Adesea, un pacient diagnosticat cu o ruptură de menisc este imediat programat pentru o intervenție chirurgicală. Cu toate acestea, intervenția chirurgicală poate provoca o degenerare suplimentară a articulației. Acest lucru va duce, în timp, la protezarea de genunchi. Prin terapiile ortobiologice, riscul degenerarii in continuare a articulatiei este limitat.

Soluția vine din Medicina Regenerativă

La Alpha Medica, oferim o varietate de tratamente inovatoare pentru a readuce pacienții noștri înapoi la stilul lor de viață activ.
Folosind principiile ortobiologice, substanțe din corpul unui pacient injectate în țesutul lezat, pacienții noștri beneficiază de un program terapeutic integrat, menit să își ajute să-și îmbunătățească calitatea generală a vieții, să-și recapete funcțiile și să diminueze sau chiar să elimine durerea.

Dacă suferiți de osteoartrită, dureri articulare, dureri de spate, leziuni de ligament sau menisc, tendinopatie, avem soluții.

2022 Medica si Beauty Foto work 3Tratamentele noastre includ:

– Injecții cu celule autologe mezenchimale (MSC) din țesut adipos
– Injecții cu concentrat aspirat de măduvă osoasă (BMAC – celule stem din măduvă osoasă
– Tratamentul de oxigenare intravenoasă cu rol de refacacere a vascularizației, de scădere a inflamației și regenerativ celular)
– Injecții cu ser bogat în factori de creștere și citokine antiinflamatorii (ACRS Sanakin)
Laserterapie de joasă frecvență externă, intraarticulară și intravenoasă
– Ecografii musculo-scheletale
– Injecții ghidate ecografic (prin ecografii musculo-scheletale)
– Proloterapia
– Intervenții de mică chirurgie

2022 Medica si Beauty Foto work 2Indicații:

– Leziuni ale articulației genunchiului: parțiale ligamente, leziuni menisc,
– Leziuni ale articulației umărului
– Leziuni ale articulației șoldului
– Leziuni ale coloanei vertebrale
– Leziuni ale articulațiilor mici (cot, mână)

Echipa noastră de specialiști îți stă la dispoziție pentru un plan terapeutic personalizat și o abordare integrată a problemei tale articulare.

Descoperă terapiile ortobiologice efectuate de dr. Radu Zubaci, medic specialist Ortopedie-Traumatologie în cadrul clinicii Alpha Medica.Programează-te acum pentru o consultație de ortopedie la Târgoviște, în centrul Alpha Beauty by Alpha Medica sau în Voinești, la Alpha Medica – cel mai mai Centru de Medicină Regenerativă și Complementară.


2 comments

 • Gliga Maria Emilia

  13/08/2022 at 0:08

  În urma infectării cu Covid am fost internata la Terapie intensiva unde am stat 3 saptamini timp în care am luat bacteria Stafilococ auriu ce s-a fixat la soldul sti g pe un os.Pe lingă faptul ca la 10 luni încă ma doare ,am rămas cu piciorul Sting mai scurt cu 4 cm și încă merg cu cadru și de 3 saptami i cu 2 cârje.Iau antiinflamatoare zilnic de 2 ori.Am făcut 5 luni antibiotice.A! și sa specific ca sunt în Spania deoarece am venit la copii și aici am rămas.Fac fizioterapie de 6 luni de 2 ori pe saptamina primele 3 luni acasă iar după intr-un centru de reabilitare.Sunt realizări vizibile dar durerea este prezenta permanent și cred ca m-am obișnuit cu ea ceea ce cred ca nu este normal .Va rog mult sa va spuneți și d-stra părerea.Oare ce sa fac în continuare .Sa nu uit sa spun ca am 68 de ani și am fost o persoana foarte energica ce făceam la pas 10-12 km pe zi .

  Reply

  • Teodora

   28/10/2022 at 12:32

   Buna ziua si va multumim pentru interesul acordat. Una dintre terapiile potrivite este terapia cu oxigen intravenos sau hiperbar. Va stam la dispozitie telefonic sau pe e-mail pentru informatii suplimentare si un plan terapeutic personalizat.

   Reply

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Clinica Privata AlphaMedica Targoviste


Alpha MedicaLocație

DN 72A, 159
Voinești, Dâmbovița

Email

contact@alphamedica.ro


Alpha BeautyLocație

B-dul Carol I, 31
Târgoviște, Dâmbovița

Email

contact@alphamedica.ro


Social


Facebook

Alpha Medica

Instagram

Alpha MedicaFacebook

Alpha Medica Târgoviște

Instagram

Alpha Medica Târgoviște


Youtube

https://www.youtube.com/AlphaMedicaContact


Telefon

0748 633 422


Locație

Voinești, DN72A, 159
Dâmbovița

Locație

B-dul Carol I, 31
Târgoviște, Dâmbovița


Email

contact@alphamedica.roNewsletter


Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ultimele noutăți Alpha Medica!


  Am citit și sunt de acord cu Termenii, condițiile și Politica de confidențialitate.  Social


  Facebook

  Facebook


  Instagram

  Instagram


  Youtube

  Soluționarea alternativă a litigiilor
  Soluționarea online a litigiilor


  Copyright 2023 Toate drepturile rezervate
  Centru Integrat de  Medicină regenerativă Alpha Medica  Copyright AlphaMedica 2023. Toate drepturile rezervate.